250 g spagettitésztát a szokott módon, enyhén sós vízben kifőzünk, leszűrjük úgy, hogy a főzőlevét felfogjuk.
1 nagy csokor medvehagymát megmosunk, lecsepegtetjük, eltávolítjuk a vastag szárakat, és a leveleket apróra metéljük. 1 gerezd fokhagymát megpucolunk, 150 g trappista sajtot lereszelünk.
30 g vajat 1 teáskanál olívaolajjal felhevítünk, belepréseljük a fokhagymát, és pár percig pároljuk. Felöntjük 50 ml fehérborral, és kicsit forrni hagyjuk. Beletesszük a medvehagymát, ízesítjük sóval, frissen őrölt tarka borssal, majd belekeverünk 200 ml tejfölt. Pár percnyi főzés után hozzáadjuk a sajtot, hagyjuk teljesen elolvadni, végül ízesítjük kevés cukorral, és hígítjuk kb. 100 ml tésztafőzővízzel. A mártásba forgatjuk a tésztát, és még külön is kínálunk hozzá reszelt trappista sajtot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése