Medvehagymás-sajtos spagetti



Hozzávalók:
25 dkg spagetti
3 dkg vaj
1 teáskanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma

frissen őrölt fekete bors
kevés cukor
1/2 dl fehérbor
1 nagy csokor medvehagymalevél
1,5–2 dl tejföl
10-15 dkg trappista és/vagy füstölt sajt
a tálaláshoz:
reszelt trappista sajt


A tésztát a szokott módon, enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük úgy, hogy a főzőlevét felfogjuk. A medvehagymát megmossuk, lecsepegtetjük, eltávolítjuk a vastag szárakat, és a leveleket apróra metéljük. A vajat az olívaolajjal felhevítjük, belepréseljük a megpucolt fokhagymát. Ízesítjük sóval, pár percig pároljuk. Felöntjük a fehérborral, és kicsit forrni hagyjuk. Beletesszük a medvehagymát, utánízesítjük, majd belekeverjük a tejfölt. Pár percnyi főzés után hozzáadjuk a reszelt sajtot, hagyjuk teljesen elolvadni, végül ízesítjük kevés cukorral. Ha túl sűrűnek találjuk, hígíthatjuk a tészta főzővizével. A mártásba forgatjuk a tésztát, és még külön is kínálunk hozzá reszelt sajtot.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése