Medvehagymás tekercs



Hozzávalók 96 db-hoz:
a tésztához:
5 dl tej
1 csapott evőkanál cukor
5 dkg friss élesztő
1 dl olaj
80 dkg liszt
1 teáskanál só
a töltelékhez:
25 dkg vaj
1 teáskanál só
3 tojássárgája
1 csokor medvehagymalevél
a tepsihez:
kevés vaj


A medvehagymaleveleket megmossuk, a szárrészt eltávolítjuk, a leveleket megszárítjuk, teljesen szárazra töröljük, és apróra vágjuk. A feldarabolt vajat kihabosítjuk a sóval, a tojássárgájával és a medvehagymával. A tejet meglangyosítjuk, kb. 1,5 dl-ben feloldjuk a cukrot, belemorzsoljuk és felfuttatjuk az élesztőt. Közben a maradék tejet a tálas mixer edényébe öntjük, hozzáadjuk az olajat,  a sót, rászitáljuk a lisztet. A felfutott élesztő hozzáadásával a dagasztókarral szép, egynemű tésztává dagasztjuk. Lisztezett deszkára borítjuk, finoman átgyúrjuk, majd 4 részre osztjuk. Az első tésztacipót kb. 48x30 cm-esre nyújtjuk, megkenjük a töltelék 1/4-ével, és szorosan feltekerjük. 24 db 2 cm-es csigára vágjuk, minden minimuffin-tepsi kivajazott mélyedéseibe rakosgatjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütő alsó rácsára érdemes nagyobb tepsit csúsztatni, hogy a megemelkedő tekercsekből kifolyó zsiradék ne a sütőbe csepegjen és égjen oda.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése