Hozzávalók:
a tésztához:
3 tojás
3 tojás
8 dkg cukor
10 dkg rétesliszt
2 kávéskanál sütőpor
1/2 dl tej
10 dkg rétesliszt
2 kávéskanál sütőpor
1/2 dl tej
a töltelékhez:
25 dkg almapüré
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
a díszítéshez:
porcukor
A sütőt előmelegítjük 250 fokra, és kibélelünk sütőpapírral egy kb. 27 x 38 cm-es tepsit. A tojást a cukorral nagyon habosra, krémesre keverjük, végül kis adagokban hozzákeverjük a tejet is. A réteslisztet elvegyítjük a sütőporral, és óvatos mozdulatokkal a cukros tojásba forgatjuk. A tésztát 27x38 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd előmelegített, 250 fokos sütőben kb. 4 percig sütjük. Kicsit alacsonyabb hőfokra állítjuk a sütőt, és még 4-5 percig sütjük a tésztát. A megsült tésztát végül cukorral megszórt sütőpapírra borítjuk, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt. Az almapürét elkeverjük a fahéjjal, és azonnal a forró piskótára simítjuk. A cukorral megszórt sütőpapír segítségével feltekerjük. Úgy fektetjük tálra, hogy az illesztés alulra kerüljön, hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt porcukorral meghintjük, szeletelve tálaljuk.