⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 60 db-hoz:
a tésztához:
1 0 0 g m o g y o r ó
2 5 0 g l i s z t
1 c s i p e t s ó
1 t o j á s s á r g á j a
2 0 0 g s z o b a - h ő m é r s é k l e t ű v a j
1 2 5 g p o r c u k o r
1 e v ő k a n á l v a n í l i á s c u k o r
a díszítéshez:
1 t o j á s f e h é r j e
6 0 m o g y o r ó s z e m
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A mogyoró felét finomra, a másik felét durvára daráljuk, elvegyítjük a liszttel és a sóval. A vajat kihabosítjuk a kétféle cukorral, hozzáadjuk a tojássárgáját, a mogyorós lisztet, és lisztezett gyúródeszkán egynemű tésztává állítjuk össze. Folpakba csomagolva 1 órát hűtőben pihentetjük.
Finoman átgyúrjuk, 4 egyforma részre osztjuk. Mindegyiket kb. 30 cm hosszú rúddá sodorjuk, majd 2 cm-es darabokra vágjuk. A tésztadarabokból golyókat formázunk, és – egymás között kellő távolságot hagyva – sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A közepükbe fakanál végével nem túl mély lyukakat nyomunk, a tetejüket megkenjük az enyhén felvert tojásfehérjével. A lyukakba 1–1 mogyorót illesztünk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 15–18 perc alatt készre sütjük. Kihűlve tálaljuk.