⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 6 pohárhoz:
1 2 b a b a p i s k ó t a
3 e v ő k a n á l r u m
1 c s o m a g ( 4 0 g ) v a n í l i a í z ű p u d i n g p o r
1 e v ő k a n á l c u k o r
5 0 0 m l t e j
3 e v ő k a n á l v a n í l i á s c u k o r
1 a n a n á s z k o n z e r v
1 0 0 – 1 5 0 g c s o k o l á d é s z ó s z
2 0 0 m l t e j s z í n
1 c s o m a g ( 1 0 g ) h a b f i x á l ó
1 ü v e g ( 7 2 0 m l ) ő s z i b a r a c k b e f ő t t
a díszítéshez:
c i t r o m f ű - v a g y m e n t a l e v é l
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A babapiskótát kettesével, falatnyi darabokra törve a poharakba tesszük. Meglocsoljuk poharanként kb. 1/2 evőkanál rummal. A pudingporból és a cukorból a tejjel a szokott módon pudingot főzünk. Levesszük a tűzről, hozzákeverünk 2 evőkanál vaníliás cukrot. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a piskótára kanalazzuk. Miután teljesen kihűlt, ráhalmozzuk a felaprított ananászt, és meglocsoljuk a csokoládéöntettel. A tejszínből kemény habot verünk, a vége felé hozzáadunk 1 evőkanál vaníliás cukrot és a habfixálót. Csillagcsöves habzsákba szedjük, nagy részét a csokoládéöntetre adagoljuk. Végül a vékony szeletekre vágott őszibarackot körkörösen a tejszínhabra rakjuk, a maradék habbal és citromfűlevéllel díszítjük. Jól lehűtve kínáljuk – legalább néhány órát vagy akár 1 éjszakát is pihenhet tálalás előtt.