Angol trifle



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 6 pohárhoz:
1 2   b a b a p i s k ó t a
3   e v ő k a n á l   r u m
1   c s o m a g   ( 4 0   g )   v a n í l i a í z ű   p u d i n g p o r
1   e v ő k a n á l   c u k o r
5 0 0   m l   t e j
3   e v ő k a n á l   v a n í l i á s   c u k o r
1   a n a n á s z k o n z e r v
1 0 0 – 1 5 0   g   c s o k o l á d é s z ó s z
2 0 0   m l   t e j s z í n
1   c s o m a g   ( 1 0   g )   h a b f i x á l ó
1   ü v e g   ( 7 2 0   m l )   ő s z i b a r a c k b e f ő t t
a díszítéshez:
c i t r o m f ű -   v a g y   m e n t a l e v é l
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A babapiskótát kettesével, falatnyi darabokra törve a poharakba tesszük. Meglocsoljuk poharanként kb. 1/2 evőkanál rummal. A pudingporból és a cukorból a tejjel a szokott módon pudingot főzünk. Levesszük a tűzről, hozzákeverünk 2 evőkanál vaníliás cukrot. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a piskótára kanalazzuk. Miután teljesen kihűlt, ráhalmozzuk a felaprított ananászt, és meglocsoljuk a csokoládéöntettel. A tejszínből kemény habot verünk, a vége felé hozzáadunk 1 evőkanál vaníliás cukrot és a habfixálót. Csillagcsöves habzsákba szedjük, nagy részét a csokoládéöntetre adagoljuk. Végül a vékony szeletekre vágott őszibarackot körkörösen a tejszínhabra rakjuk, a maradék habbal és citromfűlevéllel díszítjük. Jól lehűtve kínáljuk – legalább néhány órát vagy akár 1 éjszakát is pihenhet tálalás előtt.