Mézes pecsenyekacsa-szárnytő



Hozzávalók:
1 kg pecsenyekacsa-szárnytő
5 evőkanál méz
5 gerezd fokhagyma
5 evőkanál csiliszósz (ha van, édes thai)

kevés olaj
a tálaláshoz:
sült burgonya


A sütés előtti napon bepácoljuk a húst: megtisztogatjuk, megmossuk, majd hagyjuk jól lecsepegni, végül leheletfinoman besózzuk. Mélyebb tálkában összekeverjük a mézet, a csiliszószt és a megpucolt, zúzott fokhagymát. Egyesével beleforgatjuk a húsdarabokat, majd mindet jól záródó edénybe rakjuk. A maradék mártást ráöntjük, és jól lezárva, 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a szárnytöveket olajjal vékonyan megcsorgatott sütőlemezre rakosgatjuk, rájuk öntjük a páclevet, majd szép aranyszínűre-ropogósra sütjük őket. Sütés közben többször átforgatjuk, hogy minden oldaluk szép színt kapjon, és locsolgatjuk a saját levével. Sült burgonyával tálaljuk.