Sonkás-sajtos gofri



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 5–6 db-hoz:
1 0   s z e l e t   g é p s o n k a
1 0 0   g   l a k t ó z m e n t e s   t r a p p i s t a   s a j t
1 0 0   g   l a k t ó z m e n t e s   v a j
4   t o j á s
1 2 5   m l   l a k t ó z m e n t e s   t e j
1 7 5   g   l i s z t
1   k á v é s k a n á l   s ó
a sütőhöz:
k e v é s   o l a j
a tálaláshoz:
l a k t ó z m e n t e s   t e j f ö l
l a k t ó z m e n t e s   t r a p p i s t a   s a j t
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A sonkát késes aprítóval ledaráljuk, a sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük. A vajat először magában, majd a tojásokat egyesével hozzáadva kihabosítjuk. Továbbra is a kézi mixert használva hozzákeverjük a tejet és a sóval elvegyített lisztet. Végül fakanállal beleforgatjuk a sonkát és a sajtot. A gofrisütőt felmelegítjük, kevés olajjal kikenjük, és megsütjük a gofrikat. Tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk.