⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók kb. 26×38 cm-es, magas falú tepsihez:
a tésztához:
2 e v ő k a n á l t e j
1 0 g s z a l a l k á l i
3 5 0 g l i s z t
5 0 g p o r c u k o r
1 0 0 g v a j
1 t o j á s
k b . 2 e v ő k a n á l t e j f ö l
a tepsihez:
s e r t é s z s í r
l i s z t
a krémhez:
4 c s o m a g ( 4 × 4 0 g ) v a n í l i a í z ű p u d i n g p o r
2 5 0 g c u k o r
1 , 5 l t e j
1 0 0 g v a j
2 e v ő k a n á l v a n í l i á s c u k o r
a tetejére:
p o r c u k o r
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A szalalkálit feloldjuk a tejben. A lisztet és a porcukrot gyúródeszkára szitáljuk, elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és a tejet, egynemű tésztává gyúrjuk. 3 egyforma részre osztjuk, mindet cipóvá formáljuk, és folpakba csomagolva 2 órára hűtőbe tesszük.
Pihentetés után egyenként a tepsi méretére nyújtjuk, és a tepsi zsírozott, lisztezett hátoldalán, 180 fokon kb. 8 perc alatt aranyszínűre sütjük. A pudingporból a cukorral és a tejjel a szokott módon sűrű pudingot főzünk. A tűzről levéve elkeverjük benne a vaníliás cukrot és a vajat. Az egyik lapot a tepsibe tesszük, ráöntjük a forró krém felét. Ráhelyezzük a következő lapot, erre kerül a maradék krém, végül a harmadik lap. Miután szoba-hőmérsékletűre hűlt, 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap porcukorral meghintjük, és tetszőleges szeletekre vágva kínáljuk.