Hozzávalók:
🍴 50 dkg liszt
🍴 1/2 csomag (6 g) sütőpor🍴 50 dkg liszt
🍴 25 dkg porcukor
🍴 1 csipet só
🍴 25 dkg vaj
🍴 1 biocitrom reszelt héja és kifacsart leve
🍴 1 tojás
🍴 1 tojássárgája
A sĂĽtĹ‘porral elkevert lisztet gyĂşrĂłdeszkára szitáljuk, hozzászitáljuk a porcukrot is, ĂzesĂtjĂĽk a sĂłval. Beledaraboljuk a szoba-hĹ‘mĂ©rsĂ©kletű vajat, majd morzsás állagĂşra dolgozzuk a porcukros liszttel. VĂ©gĂĽl hozzáadjuk a tojást Ă©s a tojássárgáját, valamint a citromhĂ©jat Ă©s -levet, Ă©s egynemű tĂ©sztává dolgozzuk össze. 2 kisebb cipĂłvá formázzuk, Ă©s kĂĽlön dolgozunk velĂĽk tovább. Az egyiket 2-3 mm vĂ©konyra nyĂşjtjuk, majd kekszformázĂłval mintázzuk, Ă©s derelyevágĂł segĂtsĂ©gĂ©vel kiszabjuk a kekszeket. SĂĽtĹ‘papĂrral bĂ©lelt tepsire rakosgatjuk, Ă©s 200 fokos sĂĽtĹ‘ben kb. 10 perc alatt világosra sĂĽtjĂĽk.
Forrás: Gondaanyu