Citromos keksz



Hozzávalók:
50 dkg liszt
1/2 csomag (6 g) sütőpor
25 dkg porcukor
1 csipet só
25 dkg vaj
1 biocitrom reszelt héja és kifacsart leve
1 tojás
1 tojássárgája


A sütőporral elkevert lisztet gyúródeszkára szitáljuk, hozzászitáljuk a porcukrot is, ízesítjük a sóval. Beledaraboljuk a szoba-hőmérsékletű vajat, majd morzsás állagúra dolgozzuk a porcukros liszttel. Végül hozzáadjuk a tojást és a tojássárgáját, valamint a citromhéjat és -levet, és egynemű tésztává dolgozzuk össze. 2 kisebb cipóvá formázzuk, és külön dolgozunk velük tovább. Az egyiket 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, majd kekszformázóval mintázzuk, és derelyevágó segítségével kiszabjuk a kekszeket. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, és 200 fokos sütőben kb. 10 perc alatt világosra sütjük.