Hozzávalók:
kevés vaj
25 dkg fodros nagykocka tésztakevés vaj
3 tojás
10 dkg cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
1 pohár (140 g) tejföl
2 pohár (2x140 g) natúr joghurt
5 dl tej
1 biocitrom reszelt héja
Mélyebb jénait kivajazunk, majd beleszórjuk a tésztát. A tojást kézi mixerrel kihabosítjuk a cukorral és a vaníliás cukorral. Fakanállal óvatosan beleforgatjuk a tejfölt, a joghurtot, a tejet és a citromhéjat. A tésztára öntjük, majd előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük. 1/2 óráig lefedve sütjük – közben 2-szer óvatosan átkeverjük-forgatjuk, hogy a mártás mindenhol érje a tésztát. Végül újabb 1/2 óráig sütjük fedő nélkül – közben egyszer-kétszer szintén átkeverjük.