Hozzávalók:
1 csomag (4,5 dkg) tejszínízű habpor1,5 dkg cukor
6 dl tejföl
3 tojásfehérje
4 dkg porcukor
2 evőkanál vaníliás cukor
kb. 25 dkg piskótatallér
2–3 adag frissen főtt kávé
1 üveg (720 ml) őszibarackbefőtt
a tetejére:
cukrozatlan kakaópor
cukrozatlan kakaópor
A befőttet leszűrjük, apróra kockázzuk. A habport, a cukrot, a vaníliás cukor felét és a tejfölt alaposan elvegyítjük. A tojásfehérét kemény habbá verjük, a vége felé hozzáadjuk az átszitált porcukrot és a maradék vaníliás cukrot. A tejfölös masszába forgatjuk. Nagy tálba vagy kisebb tálkákba, poharakba rétegezzük a krémet, a befőttet és a forró kávéban megmártott piskótát. A tetejére krém kerül. Néhány órára vagy 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Kakaóval meghintve tálaljuk.