Túrós zserbó



Hozzávalók:
a kakaós tésztához:
30 dkg liszt
16 dkg cukor
8 dkg vaj
1,5 dkg cukrozatlan kakaópor
1 kávéskanál szódabikarbóna
2–3 evőkanál tejföl
a világos tésztához:
15 dkg liszt
8 dkg cukor
4 dkg vaj
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1–2 evőkanál tejföl
a töltelékhez:
75 dkg túró
10 dkg vaj
3 evőkanál cukor
2 tojás
reszelt citromhéj
sárgabaracklekvár
a tetejére:
20 dkg csokoládépasztilla
kevés fehér csokoládé (elhagyható)
2 evőkanál olaj


A töltelékhez kikeverjük a vajat a cukorral, hozzáadjuk a tojást, a citromhéjat és az áttört túrót. 24x35 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk. Összeállítjuk a világos lap hozzávalóiból a tésztát, összegyúrjuk, kinyújtjuk a tepsi nagyságára, és beletesszük. Megkenjük sárgabaracklekvárral. A kakaós lap hozzávalóit szintén összegyúrjuk, kettévesszük, mindkét tésztacipóból lapot nyújtunk, az egyiket rátesszük a lekváros lapra. Erre kerül a töltelék, amit a másik kinyújtott barna lappal fedünk be. Előmelegített, 200 fokos sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Vízgőz fölött az olajjal megolvasztjuk a csokoládét, és rákenjük a kihűlt süteményre. Olvasztott fehér csokoládéval tovább díszíthetjük.