Csirkemájas zsemlefelfújt



Hozzávalók:
6 szikkadt zsemle
5 dl tej
4 csirkemáj (szív nélkül)
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyemzöld aprítva
2 evőkanál olaj
frissen őrölt fekete bors
ételízesítő por
morzsolt majoránna
2 evőkanál vaj
3 tojás


A zsemlét falatnyi darabokra tépkedjük, nagyobb tálba tesszük. Ráöntjük a felforralt tejet, és alaposan összekeverjük, átforgatjuk, de vigyázunk, hogy ne nagyon törjük össze a zsemlét. A megtisztított csirkemájat 1x1 cm-es darabokra vágjuk. A kétféle hagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát apróra vágjuk. A felforrósított olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a májat, és együtt sütjük tovább. Ízesítjük a zúzott fokhagymával, sóval és borssal, majd 4-5 percig tovább pároljuk, végül hagyjuk kihűlni. 1,2-1,3 l-es, egyenes falú gyümölcskenyérformát vajjal vastagon kikenünk. Fontos, hogy vastagon kenjük ki, mert különben beleragad a felfújt, és nem tudjuk szépen kiborítani a formából. A kihűlt zsemlét összedolgozzuk a májjal, a tojással, ételízesítővel, a petrezselyemzölddel, ízesítjük majoránnával, sóval, borssal. Kisebb adagokban a formába szedjük, minden egyes adagot szépen elsimítva, hogy a massza egyenletesen töltse ki a formát, ne maradjon közte levegő. A maradék vajat kis darabkákban a tetejére vagdossuk, majd előmelegített, 200 fokos sütő középső rácsán 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve kb. 15 percig pihenni hagyjuk a formában (ezalatt kissé összeesik, de nem baj, ilyen a természete). Késsel finoman körbevágjuk a forma mentén, majd méretének megfelelő, hosszúkás tálcára borítjuk.