10 dkg laktózmentes vaj
3–4 evőkanál liszt
1 l laktózmentes tej (2,8%-os)
1 l húsleves
só
frissen őrölt fekete bors
1 csokor friss vagy 1 evőkanál szárított kapor
30 dkg laktózmentes trappista sajt
1 csokor friss vagy 1 evőkanál szárított kapor
30 dkg laktózmentes trappista sajt
a tálaláshoz:
pirított szalonnakocka
aprított metélőhagyma
aprított metélőhagyma
A vajat felhevítjük, pár perc alatt zsemleszínűre pirítjuk rajta a lisztet. Felöntjük a tejjel és a levessel, felforraljuk. Ízesítjük sóval, borssal és aprított kaporral – a sóval óvatosan bánjunk, mivel a húsleves és a sajt is sós. Felolvasztjuk benne a sajtot, és kis lángon pár percig még rotyogtatjuk. Pirított szalonnakockával és aprított metélőhagymával meghintve azonnal tálaljuk.
A receptet a Mizo támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. márciusi számában.