Hozzávalók:
a tésztához:
40 dkg liszt
2 teáskanál só10 dkg trappista sajt
2 csapott evőkanál morzsolt oregánó
2 csipet frissen őrölt bors
20 dkg jéghideg vaj
2 tojássárgája
8 evőkanál jéghideg víz
a tetejére:
1 tojásfehérje
szezámmag vagy egyéb magvak trappista sajt (elhagyható)
A tálas mixer edényébe szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, a borsot, az oregánót, a reszelt sajtot, és kis darabkákra belevagdaljuk a vajat. A dagasztóspirállal keverni kezdjük, először alacsony fokozaton, majd szépen fokozatosan felvesszük a legmagasabb fokozatra, és vizes homok állagúra keverjük a hozzávalókat. A gépet hagyva tovább dolgozni a tésztához adjuk a tojássárgáját és a vizet, majd pár perc alatt szinte kész tésztává állítjuk össze. Lisztezett deszkára borítjuk, összegyúrjuk, cipóvá formáljuk, majd kb. 1/2 cm vékonyra nyújtjuk. A tetejét lekenjük az enyhén felvert tojásfehérjével, meghintjük szezámmaggal, és derelyemetsző segítségével tetszőleges rudakra szabjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.