szombat, július 01, 2017

Házi fűszerkeverék savanyításhoz


Hozzávalók 1 adaghoz:
  • 2 evőkanál mustármag
  • 2 evőkanál koriandermag
  • 1 evőkanál tarka bors
  • 1 teáskanál szegfűbors
  • 2 teáskanál kapormag vagy szárított, aprított kapor
  • 1 teáskanál szárított, morzsolt pirospaprika
  • 1 fahéjrúd kisebb darabokra törve
  • 2 szárított babérlevél kisebb darabokra törve
  • 2 szem szegfűszeg


  • Kisebb tálban az összes hozzávalót összekevertem.
  • Légmentesen záródó dobozban, szobahőmérsékleten tárolva 1 évig eláll.
  • Savanyúság ízesítésére használható.
  • (A pirospaprika ízlés szerint lehet csípős is.)


A receptet megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin 2016. novemberi számában is.

2 megjegyzés:

  1. De jó ötlet! És ezek a fotók...Hú, legszívesebben posztert nyomtatnék belőlük!

    üdv, Marcsi

    VálaszTörlés