Tojáskrémes miniroló 🍴


Hozzávalók 20 db-hoz:
🍴   1 csomag (27 dkg) készre nyújtott leveles tészta
a krémhez:
🍴   7 főtt tojás
🍴   
🍴   1/2 dl tejszín
🍴   1 teáskanál mustár
🍴   2 teáskanál reszelt torma
a formákhoz:
🍴   olvasztott vaj
továbbá:
🍴   brokkolicsíra


A leveles tésztát kitekerjük, a hosszabbik oldala mentén – derelyemetszőval – 20 db, 2 cm széles csíkra vágjuk. A mini rolóformát megkenjük vajjal, rátekerünk 1 tésztacsíkot. A többi formával és tésztával is így járunk el. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük. A sütőből kivéve pár percig hűlni hagyjuk, majd a tésztát óvatosan lecsúsztatjuk a formákról. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A tojást nagyobb darabokra vágjuk, késes aprítóba tesszük. A só, a tejszín, a mustár és a torma hozzáadásával pépesítjük. A krémet sima csövű habzsákból a rolókba töltjük, a végüket a csírába mártjuk, kézzel kicsit rájuk is tapasztva azt. Tálcára sorakoztatva tálaljuk, a megmaradt krémet tálkában kínáljuk hozzá.


Csíra a Biohálótól, a receptet pedig megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin márciusi számában is.

Megjegyzések