kedd, április 25, 2017

Tojáskrémes miniroló


Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 1 csomag (27 dkg) készre nyújtott leveles tészta

a krémhez:

  • 7 főtt tojás
  • 1/2 dl tejszín
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 teáskanál csemege reszelt torma

a formákhoz:

  • olvasztott vaj

továbbá:





  • A leveles tésztát kitekertem, a hosszabbik oldala mentén – derelyemetszővel – 20 db, 2 cm széles csíkra vágtam.
  • A mini rolóformát megkentem vajjal, rátekertem 1 tésztacsíkot – a többi formával és tésztával is így jártam el.
  • A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam, és előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranyszínűre sütöttem.
  • A sütőből kivéve pár percig hűlni hagytam, majd a tésztát óvatosan lecsúsztattam a formákról.
  • Hagytam teljesen kihűlni.
  • A tojást nagyobb darabokra vágtam, késes aprítóba tettem.
  • A só, a tejszín, a mustár és a torma hozzáadásával pépesítettem.
  • A krémet sima csövű habzsákból a rolókba töltöttem, a végüket a csírába mártottam, kézzel kicsit rá is tapasztva azt.
  • Tálcára sorakoztatva tálaltam, a megmaradt krémet tálkában kínáltam hozzá.



Csíra a Biohálótól, a receptet pedig megtaláljátok a Kifőztük gasztromagazin márciusi számában is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése