Piskótatekercs 🍴

Akik régebben követik a blogot, tudják, hogy a gyerekeim miatt, a gyerekeimnek kezdtem el írni. Ennek az egyébként nagyon egyszerű, mégis nagyon finom süteménynek a receptje is miattuk, nekik kerül fel. Sok sikert hozzá! 😉


Hozzávalók:
a tésztához:
🍴   7 tojás
🍴   7 evőkanál cukor
🍴   7 evőkanál liszt
továbbá:
🍴   sárgabaracklekvár
🍴   porcukor


A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé 2 evőkanál cukrot is adunk hozzá. A tojássárgákat a maradék cukorral krémesre keverjük. Rászitáljuk a lisztet, és kevés fehérjehabbal egyneműsítjük, majd laza mozdulatokkal beleforgatjuk a többi habot is. Kb. 31x38 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük. A sütőből kivéve pár percig hűlni hagyjuk, majd konyharuhára fordítjuk. Eltávolítjuk a sütőpapírt, és feltekerjük a piskótát – így hagyjuk kihűlni. Végül kitekerjük, megkenjük sárgabaracklekvárral, és újra felcsavarjuk. Porcukorral meghintjük, szeletekre vágva tálaljuk.

Megjegyzések