szombat, május 16, 2015

Gesztenyés-meggyes tésztapite

A gesztenyét kedvelők figyelmébe ajánlom ezt a "pitét", könnyen, gyorsan elkészíthető és finom. Maroni fehérarany gesztenyepürét használtam hozzá, különlegesen finom gesztenyeízű tésztaétel lett a végeredmény. Amit még különlegesebbé tett a vörösborban sült meggy, de meggybefőttel készítve is finom lesz. A receptet megtaláljátok a Kifőztük Magazin májusi számában is, sok sikert hozzá!


Hozzávalók 26 cm átmérőjű piteformához:





  • A tésztát enyhén sós, néhány csepp olajjal felforralt vízben megfőztem, majd leöblítettem és jól lecsepegtettem.
  • A meggyet leszűrtem úgy, hogy a levét felfogtam, és 16 szemet félretettem a díszítéshez.
  • 30 dkg áttört gesztenyepürét elkevertem 2 tojással, 1/2 dl meggylével és a tejjel (ha a meggylé nem lenne elég, ki lehet egészíteni tejjel).
  • Beleforgattam a tésztát és a meggyet, majd a vajjal kikent, zsemlemorzsával szórt piteformába öntöttem.
  • A maradék tojást elkevertem a vaníliás cukorral és a tejföllel, a gesztenyés tészta tetejére öntöttem, és kanál fejével szépen elegyengettem.
  • Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütöttem, majd hűlni hagytam.
  • A megmaradt gesztenyemasszát - fokhagymaprésen átnyomva - körben a pite tetejére halmoztam, és a félretett meggyel díszítettem.


6 megjegyzés:

  1. Nem szeretem a gesztenyét, de ez gyönyörű! :-)

    VálaszTörlés
  2. Ritkán szoktam gesztenyét fogyasztani, de ebből kérnék, mert nagyon kínálja magát :)

    VálaszTörlés
  3. Imádjuk a gesztenyés dolgokat, nagyon szeretnénk ezt is! :)

    VálaszTörlés
  4. Imádjuk a gesztenyés dolgokat, nagyon szeretnénk ezt is! :)

    VálaszTörlés
  5. De szép mutatós a teteje, nagyon guszta. És finom is lehet :-) A gesztenye az egyik kedvencem :-)

    VálaszTörlés
  6. Ez aztán nagyon jól néz ki! Nagyszerű ötlet! Felveszem a kipróbálandók listájára! :)

    VálaszTörlés