JÉGKRÉMBE ZÁRT GYÜMÖLCSÖS TEKERCS



Hozzávalók 1 rúdhoz:
a tésztához:
  • 6 tojásfehérje
  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg rétesliszt
  • 1/2 evőkanál őrölt fahéj
  • 5 dkg fenyőmag
  • 5 dkg tökmag
  • 5 dkg hántolt napraforgómag
  • 5 dkg szeletelt mandula
a töltelékhez:
  • 4 dl tejszín
  • 25 dkg fagyasztott bogyósgyümölcs


  • A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá vertem, majd hozzáadtam a cukrot is, tovább vertem 1-2 percig, fényesre, habosra.
  • A liszthez hozzákevertem a fahéjat.
  • A fenyő-, tök- és napraforgómagot aprítógépbe tettem, néhány fordulattal nem teljesen apróra vágtam (ha nincs aprítógépünk, le is lehet darálni).
  • A cukros habhoz óvatosan hozzáadtam a fahéjas lisztet és az aprított magvakat, és finoman beleforgattam.
  • Sütőpapírral bélelt, kb. 30 x 40 centis tepsibe simítottam, rászórtam a szeletelt mandulát, majd előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütöttem.
  • A kész tésztát mandulás felével lefelé tiszta sütőpapírra borítottam, rácsra fektettem, hogy a levegő alulról is átjárja, így hagytam kihűlni.
  • A tejszínt kemény habbá vertem, majd a kihűlt süteményre kentem.
  • A fagyasztott gyümölcsöt rászórtam, és hosszában összetekertem.
  • Alufóliába csomagolva mélyhűtőbe tettem. Legalább 4-5 órát a fagyasztóban kell töltenie, ezután már bármikor tálalható.