SZILVALEKVÁROS-TEJFÖLHABOS-NARANCSOS PITE



Hozzávalók:
a tésztához:
  • 4 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,25 dl olaj
  • 1 csomag (12 g) sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • 1,5 dl 100 %-os narancslé
a töltéshez:
  • 45 dkg sűrű szilvalekvár
a habhoz:
  • 6 dl sűrű tejföl
  • 5 dl habtejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 3 csomag habfixáló
a tetejére:
  • 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál cukor

  • A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral elektromos habverővel nagyon habosra, krémesre kevertem.
  • Apránként hozzáöntöttem az olajat és a narancslevet, még mindig az elektromos habverővel keverve.
  • A lisztet összekevertem a sütőporral, majd átszitálva a tojásos masszához adtam, fakanállal óvatosan, de szép egyenletesen beleforgattam.
  • Kb. 37 x 25 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleltem, a masszát belesimítottam.
  • Előmelegített sütőben, 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütöttem, majd a sütőből kivéve megvártam, míg teljesen kihűl.
  • Ezután egyenletes vastagságban megkentem a szilvalekvárral.
  • A tejfölt kézi habverővel kikevertem.
  • A tejszínt először magában, majd a végefelé a kétféle cukrot és a habfixálót is hozzáadva kemény habbá vertem, majd beleforgattam a tejfölbe.
  • Egyenletesen a lekváros részre simítottam.
  • Villa segítségével megcifráztam, hullámosra díszítettem a tetejét.
  • A fahéjat összekevertem a cukorral, és szintén egyenletesen rászórtam a hullámos tejfölös habra.
  • Forró vízbe mártott késsel szeleteltem.