Preckedli




700 g lisztet, 1 csomag (12 g) sütőport és 200 g porcukrot gyúródeszkára szitálunk, elvegyítünk benne 1 csipet sót és 2 evőkanál vaníliás cukrot. Elmorzsolunk benne 200 g vajat és 200 g sertészsírt, végül egyneművé gyúrjuk 1 biocitrom finomra reszelt héjával, 1/2 citrom kifacsart levével, 2 tojással és 1 tojássárgájával. Cipóvá formázva folpakba csomagoljuk, és 1 órát hűtőben pihentetjük.
Enyhén lisztezett felületen 3–4 mm vékonyra nyújtjuk, tetszőleges kiszúróval szaggatjuk, és mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 100 g diót ledarálunk vagy durvára darabolunk, elkeverjük kevés cukorral, de ez akár el is hagyható. 1 tojásfehérjét enyhén felverünk, lekenjük vele a kekszek tetejét, és mindet megszórjuk a (cukros) dióval. Előmelegített, 180 fokos sütőben 14–16 perc alatt szép világosra sütjük. Tálcára szedve hagyjuk kihűlni, jól záródó dobozban sokáig eláll. A bejegyzés vendégposzt, a fotókon az anyukám sütötte preckedlik láthatók. :)


4 megjegyzés:

  1. Kedve Hankka! Köszi szépen a receptet, megsütöttem és isteni finom lett! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ❤️❤️❤️ Nagyon szívesen, örülök, hogy sikerült és ízlett! 💕💕💕

      Törlés
  2. Nagyon szépségesek lettek, meg kell sütnöm nekem is! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsuzsa, de örülök, hogy írtál, pont valamelyik nap néztem be hozzád én is. :) Örülök, hogy tetszik a süti, finom és sokáig eláll, tényleg érdemes kipróbálni. :)

      Törlés