Falafel



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók kb. 20 db-hoz:
1   c s i c s e r i b o r s ó - k o n z e r v   ( 2 4 0   g )
1   n a g y o b b   v ö r ö s h a g y m a
2   g e r e z d   f o k h a g y m a
1   c s o k o r   p e t r e z s e l y e m z ö l d
s ó
f  r i s s e n   ő r ö l t   t a r k a   b o r s
ő r ö l t   c s i l i
ő r ö l t   k o r i a n d e r
ő r ö l t   k ö m é n y
1 0 0   g   l i s z t
a sütéshez:
o l a j
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A csicseriborsót leszűrjük, alaposan átöblítjük, hagyjuk lecsepegni. Késes aprító tartályába halmozzuk, hozzáadjuk a megpucolt, falatnyira darabolt vöröshagymát, a megtisztított fokhagymát és a petrezselyemzöldet. Minél krémesebbre daráljuk, tálba halmozzuk. Ízesítjük sóval, borssal, csilivel, korianderrel és köménnyel, végül összedolgozzuk a liszttel. Nedves kézzel kb. 20 golyót formázunk a masszából, és közepesen forró olajban mindet ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedve hagyjuk lecsepegni a felesleges zsiradékot, és tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése