Vaníliakrémes-túrós zabkása



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 2–3 személyre:
2   t o j á s s á r g á j a
2 0 0   m l   t e j
7 0   g   a p r ó   s z e m ű   z a b p e h e l y
1 0 0 – 1 5 0   g   t ú r ó
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A tojássárgáját és a vaníliás cukrot kézi mixerrel krémesre, habosra keverjük. Hozzáöntjük a tejet, és kis lángon, állandóan kevergetve forróra melegítjük, de nem forraljuk. A tűzről levéve beleforgatjuk a zabpelyhet, és hagyjuk langyosra hűlni. A túróval rétegezve 2–3 kisebb tálkába adagoljuk, langyosan vagy hidegen fogyasztjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése