⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók kb. 20 db-hoz:
1 c s i c s e r i b o r s ó - k o n z e r v ( 2 4 0 g )
1 n a g y o b b v ö r ö s h a g y m a
2 g e r e z d f o k h a g y m a
1 c s o k o r p e t r e z s e l y e m z ö l d
s ó
f r i s s e n ő r ö l t t a r k a b o r s
ő r ö l t c s i l i
ő r ö l t k o r i a n d e r
ő r ö l t k ö m é n y
1 0 0 g l i s z t
a sütéshez:
o l a j
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A csicseriborsót leszűrjük, alaposan átöblítjük, hagyjuk lecsepegni. Késes aprító tartályába halmozzuk, hozzáadjuk a megpucolt, falatnyira darabolt vöröshagymát, a megtisztított fokhagymát és a petrezselyemzöldet. Minél krémesebbre daráljuk, tálba halmozzuk. Ízesítjük sóval, borssal, csilivel, korianderrel és köménnyel, végül összedolgozzuk a liszttel. Nedves kézzel kb. 20 golyót formázunk a masszából, és közepesen forró olajban mindet ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedve hagyjuk lecsepegni a felesleges zsiradékot, és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése