Epres-citromos minicharlotte


Hozzávalók 3-4 db-hoz:
🍴   15 dkg eper
🍴   5 dkg porcukor
🍴   1 biocitrom finomra reszelt héja
🍴   1 dkg zselatinpor
🍴   1/2 dl víz
🍴   2,5 dl tejszín (30%-os)
🍴   kevés meleg tej
🍴   babapiskóta
továbbá:
🍴   színes selyemszalag
🍴   tejszínhab


Az epret megtisztítjuk, feldaraboljuk. A porcukorral és a citromhéjjal együtt botmixerrel pürésítjük. A zselatint elkeverjük a vízzel. A tejszínből kemény habot verünk, beleforgatjuk a gyümölcspürét. A megduzzadt zselatint kis lángon felmelegítjük, és hőkiegyenlítéses módszerrel a krémbe dolgozzuk. 3-4 kisebb, egyenes falú formát folpakkal bélelünk, elosztjuk bennük a krémet. A túllógó fóliával letakarjuk, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap kifordítjuk a formából, eltávolítjuk a folpakot. A babapiskótát kettévágjuk, az alját pár pillanatra tejbe mártjuk, majd körberakjuk vele a megdermedt krémet. Selyemszalaggal körbekötjük, a tetejét tejszínhabbal díszítjük.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2021. májusi számában.

Megjegyzések