Joghurtos vekni



Hozzávalók:
4 kis pohár (4×12,5 dkg) natúr joghurt
5 dkg friss élesztő
1/2 dl olívaolaj
60–65 dkg liszt
1 evőkanál só


A joghurtot langyosra melegítjük, belemorzsoljuk és elkeverjük az élesztőt. Tálas mixer edényébe öntjük, hozzáadjuk az olívaolajat, a sót és kb. 55 dkg lisztet. A dagasztókarral szép, sima, egynemű tésztává dagasztjuk, majd az edényben hagyva, letakarva a duplájára kelesztjük. Lisztezett gyúródeszkán a maradék liszttel finoman átgyúrjuk, ellapítjuk, majd vekni alakúra formázzuk. A szakajtóba tesszük, és letakarva újra a duplájára kelesztjük. Óvatosan sütőpapírral bélelt tepsire fordítjuk, hideg vízzel megkenjük. Előmelegített, 250 fokos sütő alsó rácsán 10 percig, majd a sütő hőmérsékletét 200 fokra csökkentve további 50 percig sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.


A receptet a Cookori.com konyhafelszerelési webáruház támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. októberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése