Aludttejes-burgonyás pogácsa



Hozzávalók kb. 60 db-hoz:
a tésztához:
1 teáskanál cukor
3 dkg friss élesztő
1/2 dl langyos tej
2 dl aludttej
1/2 dl fehérbor
10 dkg (mangalica)zsír
1 tojássárgája
bő 1/2 kg liszt + kevés a nyújtáshoz
1 csapott evőkanál só
40 dkg főtt, áttört burgonya
a tetejére:
1 tojásfehérje


Az élesztőt krémesre keverjük a cukorral, a tej hozzáadásával felfuttatjuk. Tálas mixer edényébe öntjük az aludttejet és a bort, hozzáadjuk a zsírt, a tojássárgáját, a lisztet, a sót, a burgonyát és az élesztős tejet. A dagasztókarral egyneművé dolgozzuk, alaposan kidagasztjuk, majd tiszta konyharuhával letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük. Enyhén lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, éles késsel berácsozzuk, és 4 cm-es pogácsákat szúrunk ki belőle. Mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket megkenjük az enyhén felvert tojásfehérjével, és előmelegített, 210 fokos sütőben kb. 25 perc alatt pirosra sütjük.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2021. júniusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése