Hozzávalók:
1 kg csont nélküli sertéskaraj
só
frissen őrölt tarka bors
2–3 evőkanál olaj
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1/2 l barna sör
2 evőkanál szójaszósz
4–5 evőkanál méz
1–2 teáskanál ételízesítő por
1 púpozott teáskanál étkezési keményítő
A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, klopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk és borsozzuk. A gépen kiválasztjuk a hús funkciót, az időzítőt beállítjuk 1 órára, és elindítjuk a programot. A tálba öntjük az olajat, és a fedelet lezárva hagyjuk, hogy pár perc alatt felforrósodjon. Kisebb adagokban, 3–4 szeletenként fehéredésig sütjük rajta a karajt, majd az utolsó adagot is kiszedjük. Ezután rádobjuk a megpucolt, apróra vágott vörös- és fokhagymát, megpirítjuk. Visszarakjuk a hússzeleteket, ráöntjük a sört, a szójaszószt, a mézet, fűszerezzük az ételízesítővel. A fedelet lezárva készre pároljuk, közben néha átforgatjuk. Ha az időzítő lejártával az étel még nem készült el, újraindítjuk a programot. Amikor puha a hús, kiemeljük a tálból, a szaftot botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük a kevés vízzel elhabart keményítőt, pár perc alatt besűrítjük, majd kikapcsoljuk a gépet. A karajt tetszőleges körettel és a mártással tálaljuk.
A receptet a Russell Hobbs támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2018. áprilisi számában.