Mézes-mogyoróvajas quinoagolyó



Hozzávalók kb. 35 darabhoz:
3,6 dkg puffasztott quinoa
5 dkg apró szemű, gluténmentes zabpehely
4 dkg gluténmentes étcsokoládé
11,5 dkg méz
9 dkg gluténmentes mogyoróvaj
6,5 dkg kókuszreszelék
1 dkg szezámmag


A quinoát sütőpapírral bélelt tepsiben szétterítjük, és előmelegített, 180 fokos sütőben 4 percig pirítjuk. A sütőből kivéve tálcára borítjuk, hagyjuk kihűlni.
Közben a zabpelyhet és a csokoládét késes aprítóval ledaráljuk. A mézet forróra melegítjük a mogyoróvajjal (de nem forraljuk fel). A tűzről levéve beleforgatjuk a kókuszreszeléket, a szezámmagot, a quinoát és a csokoládés zabpelyhet. Egynemű masszává állítjuk össze, majd nedves kézzel kb. 1 dkg-os golyókat formázunk belőle. Tálcára sorakoztatjuk, jól behűtve kínáljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. szeptemberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése