Hozzávalók 3–4 személyre:
3 közepes cukkini
só
frissen őrölt fekete bors
a töltelékhez:
2 evőkanál olaj
1 nagyobb vöröshagyma
1/2 kg darált sertéscomb
só
frissen őrölt fekete bors
1–2 gerezd zúzott fokhagyma
1 cikk zeller
1 paprika
kb. 15 dkg paradicsompüré
15 dkg fehér shimeji gomba
1 kávéskanál frissen aprított oregánó
1 kávéskanál frissen aprított rozmaring
1 kávéskanál frissen aprított bazsalikom
20 dkg minimozzarella
20 dkg koktélparadicsom
a díszítéshez:
apró levelű bazsalikom
A cukkinit megmossuk, papírtörlővel megtöröljük, hosszában kettévágjuk, a belső, magos részt eltávolítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A mozzarellagolyókat kettévágjuk, felét a cukkinicsónakokba rendezzük, a többit félretesszük.
A zöldségeket megtisztítjuk, a vörös- és fokhagymát apróra kockázzuk. A gép táljába öntjük az olajat, kiválasztjuk és elindítjuk a leves programot, a főzési idő az alapértelmezett 1 óra. Az olajra dobjuk a vöröshagymát, megdinszteljük, majd rátesszük a húst. Fehéredésig pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a fokhagymával. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott zellert és paprikát, a paradicsompürét, és többször megkeverve kb. 40 percig pároljuk. A gomba és a zöldfűszerek hozzáadásával készre főzzük. A gépet kikapcsoljuk, a tálat óvatosan kiemeljük. A kettészelt koktélparadicsomot a raguba forgatjuk, és a tölteléket a cukkinihajókba halmozzuk. 200 fokra előmelegített sütőben, alufóliával letakarva készre sütjük, majd a fóliát eltávolítva néhány percig még pirítjuk.
A sütőből kivéve a félretett mozzarellával és bazsalikommal díszítve tálaljuk.
A receptet a Russell Hobbs támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2018. októberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése