Hozzávalók:
3 fehérbab-konzerv (3x25 dkg)
1,2 l húsleves vagy alaplé
1 paprika
30 dkg burgonya
45 dkg főtt, füstölt hús
3 evőkanál olaj
őrölt pirospaprika
aprított petrezselyemzöld
só (elhagyható)
A babot leszűrjük, hideg vízzel alaposan leöblítjük. 1/3-át félretesszük, a többit a húslevessel botmixerrel pürésítjük. A paprikát és a burgonyát megtisztítjuk, a hússal együtt 1 cm-es kockákra vágjuk. Az egészet a felhevített olajra dobjuk, pár percig pirítjuk, majd a tűzről levéve meghintjük pirospaprikával, és felöntjük a babpürével. Nagy lángon felforraljuk, és lefedve, takarékon a zöldségek puhulásáig főzzük. Ízesítjük a petrezselyemmel, ha szükséges, sózzuk. Végül beletesszük az egész babot, pár percig rotyogtatjuk, és tálaljuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. októberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése