kb. 30 dkg málna
2 mérőpohár (kb. 30 dkg) rizottórizs
3/4 mérőpohár (kb. 10 dkg) cukor
kb. 1,3 l tej
2,5 dl tejszín
1 evőkanál vaníliás cukor
a díszítéshez:
citromfűlevél
A málnát szűrőbe téve megmossuk, hagyjuk lecsepegni, néhány szép szemet félreteszünk a tálaláshoz.
A rizst és a cukrot a gép táljába tesszük, felöntjük a tál besejében balra található skála 5-ös jeléig tejjel. Elkeverjük. Lezárjuk a fedelet, és elindítjuk az alsó nagy gombbal a rizsfőzés programot. A kijelző külső részei villognak, amíg az étel felmelegszik. Közben többször megkeverjük, ha túlzottan főne, kicsit nyitva hagyjuk a gép fedelét. A főzési idő leteltével kikapcsoljuk a gépet, és a rizst kb. 15 percig a tálban lefedve hagyjuk, hogy a saját gőzében még puhuljon. Kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínből a vaníliás cukorral kemény habot verünk. 3/4 részét a málnával együtt a tejberizshez forgatjuk. Tálkákba adagoljuk, a maradék tejszínhabbal, a félretett málnaszemekkel és citromfűlevéllel díszítve tálaljuk.
A receptet a Russell Hobbs támogatta, megjelent a Kifőztük magazin 2018. szeptemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése