Kapros-túrós palacsinta


 

Hozzávalók kb. 20 db-hoz:
a tésztához:
2 tojás
1 csipet só
2 nagy csipet cukor
40 dkg liszt
5 dl víz
5 dl laktózmentes tej (1,5%-os)
6 evőkanál olaj
a sütéshez:
kevés olaj
a töltelékhez:
1 kg laktózmentes túró
12 fürj- vagy 4 tyúktojás
1 kis csokor aprított kapor
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál cukor
2 evőkanál vaníliás cukor
a tálaláshoz:
laktózmentes tejföl

A tészta hozzávalóiból a szokott módon palacsintatésztát keverünk, 1/2 órát pihentetjük, majd enyhén olajozott serpenyőben megsütjük a palacsintákat.
A töltelékhez a túrót áttörjük, elkeverjük a tojással, a kaporral, a citromhéjjal és a kétféle cukorral.
A kihűlt palacsintákat megtöltjük, feltekerjük, tálra rendezzük. Langyos tejföllel tálaljuk.

A receptet a Mizo támogatta, megjelent a Kifőztük magazin 2018. októberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése