Hozzávalók:
10 dkg mogyoróvaj
4 dl kókusztejszín
1 dl kókuszvíz
1 csipet só
2 evőkanál vaníliakivonat
5 g 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
5 dkg pörkölt mogyoró
5 dkg gluténmentes csokoládéforgács
A mogyorót késes aprítóval durvára daráljuk.
A mogyoróvajat kézi habverővel elkeverjük a kókusztejszínnel és a kókuszvízzel. Fakanállal belevegyítjük a sót, a vaníliát, az édesítőt, a mogyorót és a csokoládét. Jégkrémformákba adagoljuk, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. szeptemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése