Őszibarackgranita



Hozzávalók:
1/2 l víz
10 dkg cukor
kb. 40 dkg őszibarack
a tálaláshoz:
citromfűlevél


A vizet a cukorral felforraljuk, hagyjuk langyosra hűlni. A barackot megmossuk, kimagozzuk. A gyümölcshúst kockákra vágjuk, kisebb adagokban a kehelybe rakjuk, és a botmixerrel pürésítjük. A cukorsziruphoz öntjük, alaposan elkeverjük. Jégkockatartóba töltjük, és legalább 12 órán át fagyasztjuk.
A gyümölcsös jégkockákat az aprítóval – szintén kisebb adagokban – ledaráljuk. A granitát tetszőleges poharakba kanalazzuk, citromfűlevéllel díszítve tálaljuk.


A receptet a Russell Hobbs támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2018. augusztusi számában. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése