Juharszirupos-pekándiós túrópite



Hozzávalók 23 cm átmérőjű pitéhez:
az alaphoz:
8 dkg pekándió
10 dkg babapiskóta
6 dkg laktózmentes vaj
a töltelékhez:
1 tojás
2 evőkanál aranybarna nádcukor
2 evőkanál juharszirup
1 púpozott teáskanál étkezési keményítő
1/2 kis pohár (8 dkg) laktózmentes tejföl
10 dkg pekándió
25 dkg laktózmentes túró
a mázhoz:
2 kis pohár (2x15 dkg) laktózmentes tejföl
2 evőkanál aranybarna nádcukor
4 evőkanál juharszirup
a díszítéshez:
16 szem pekándió
citromfű- vagy mentalevél
citromhéj


A pekándiót és a babapiskótát késes aprítóval ledaráljuk. Hozzádolgozzuk az olvasztott vajat, majd a morzsát a piteforma aljába és oldalára nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük.
A tojást kézi mixerrel kihabosítjuk a cukorral. Hozzákeverjük a juharszirupot, a keményítőt, a tejfölt és a túrót. Fakanállal beleforgatjuk a darált diót, és a babapiskótás alapra öntjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
A máz hozzávalóit fakanállal elkeverjük, a pitére simítjuk. Kirakjuk a pekándióval, és 10 percre visszatesszük a sütőbe. Miután kihűlt, 1 éjszakára hűtőbe rakjuk. Citromfűlevéllel és reszelt citromhéjjal díszítve tálaljuk.


A receptet a Mizo támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2018. novemberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése