Tormás-zöldborsós túrókrém



Hozzávalók:
15 dkg fagyasztott zöldborsó
50 dkg túró
1 friss tojássárgája
1 dl tejföl
őrölt fehér bors
1 evőkanál csemege reszelt torma
1 teáskanál zselatinpor
a tálaláshoz:
pirítós


A felengedett borsót enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük úgy, hogy a levét felfogjuk.
A túrót villával áttörjük, elkeverjük a tojássárgájával, a tejföllel, a tormával és a borsóval, közben ízesítjük sóval és fehér borssal. A zselatint elvegyítjük 1/2 dl főzővízzel, hőkiegyenlítéses módszerrel a túróhoz forgatjuk. Folpakkal bélelt félgömb alakú tálba öntjük, a tetejét szépen elsimítjuk, a túllógó fóliával betakarjuk, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap lapos tálra borítjuk, eltávolítjuk a fóliát. Pirítósra kenve, borsóhajtással tálaljuk.


A receptet a Bioháló támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. áprilisi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése