Hozzávalók 4-6 személyre:
25 dkg fagyasztott zöldborsó
1 nagyobb póréhagyma (tisztítva mérve kb. 20 dkg)
2 dkg kókuszolaj
3 dkg barnarizs-liszt
8 dl húsalaplé
só
frissen őrölt fekete bors
2 dl kókusztejszín
a tálaláshoz:
tört csili
A borsót hagyjuk felengedni. A pórét megtisztítjuk, kb. 1/2 cm-es karikákra vágjuk. Vastag aljú lábasba felhevítjük a kókuszolajat, pár percig dinszteljük rajta a pórét. Meghintjük a barnarizs-liszttel, tovább pirítjuk, majd felengedjük az alaplével. Felforraljuk, közben ízesítjük sóval és borssal. Hozzáadjuk a borsót, és készre főzzük. Végül belevegyítjük a kókusztejszínt, utánízesítjük, és pár percig rotyogtatjuk. Tányérokba merjük, csilivel megszórva tálaljuk.
A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2019. májusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése