Kókuszos-rumos granola



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
2 0 0   g   a p r ó   s z e m ű   z a b p e h e l y
1 0 0   g   m a n d u l a
1 0 0   g   k e s u d i ó
1 0 0   g   k ó k u s z r e s z e l é k
5 0   g   k ó k u s z v i r á g c u k o r
1 0 0   m l   k ó k u s z o l a j
1 0 0   m l   j u h a r s z i r u p
1 / 2   k á v é s k a n á l   H i m a l á j a   s ó
1   e v ő k a n á l   v a n í l i a k i v o n a t
3   e v ő k a n á l   r u m
a tálaláshoz:
k ó k u s z t e j s z í n
i d é n y g y ü m ö l c s
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A zabpelyhet, a mandulát, a kesudiót, a kókuszreszeléket és a kókuszvirágcukrot összeforgatjuk. A kókuszolajat a juharsziruppal és a sóval összeforraljuk, a tűzről levéve beleöntjük a vaníliakivonatot és a rumot. A zabpelyhes keverékhez adjuk, és az egészet alaposan összekeverjük. Nagyméretű, sütőpaprírral bélelt tepsire szórjuk, elsimítjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 35–40 percig sütjük. Közben 10 percenként átforgatjuk, hogy mindenhol egyformán piruljon. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni. Kókusztejszínből vert lágy habbal és idénygyümölccsel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése