⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
3 k a l i f o r n i a i p a p r i k a
5 0 g d i ó
1 0 – 1 5 m e n t a l e v é l
1 2 5 g n a t ú r k r é m s a j t
s ó
f r i s s e n ő r ö l t t a r k a b o r s
a tálaláshoz:
g r i s s i n i / k e n y é r / p i t a
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A paprikát megmossuk, szárazra töröljük, és sütőpapírral bélelt tepsin, 200 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. Kerámia- vagy üvegtálba tesszük, alufóliával letakarva hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a héját, és a húsát csíkokra vágjuk. A diót száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, és miután kihűlt, robotgép aprítóbetétjét használva, a mentával együtt felaprítjuk. Hozzáadjuk a paprikát és a krémsajtot, krémesre dolgoztatjuk, végül sóval és borssal ízesítjük. Kenyérre kenve, grissinivel vagy pita mellé kínáljuk.
A receptet a Russell Hobbs támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. júliusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése