Pogácsaszendvics



Hozzávalók kb. 80 db-hoz:
40 dkg liszt
1 teáskanál só
25 dkg laktózmentes vaj
25 dkg laktózmentes túró
1 kis pohár (15 dkg) laktózmentes tejföl
a tetejére:
1 tojás
20 dkg füstölt kolbász
15 dkg laktózmentes trappista sajt


A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, összeforgatjuk a sóval. Nagy lyukú reszelőn belereszeljük a vajat. Elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a túrót és a tejfölt. Egynemű tésztává gyúrjuk, folpakba csomagolva legalább 2 órára, de még jobb, ha 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk. 3 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, a leeső tésztadarabokat újragyúrjuk, -nyújtjuk és szaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, mindet megkenjük az enyhén felvert tojással. A tetejükre 1-1 vékony szelet kolbászkarikát és reszelt sajtot teszünk, majd előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Kihűlve kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése