Cukkinis fasírtmuffin



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 12 db-hoz:
5 0 0   g   d a r á l t   s e r t é s c o m b
1   k g   c u k k i n i
1   n a g y   v ö r ö s h a g y m a
1 – 2   g e r e z d   f o k h a g y m a
2   e v ő k a n á l   s z ó j a s z ó s z
1   t o j á s
1   z s e m l e
s ó
f r i s s e n   ő r ö l t   f e k e t e   b o r s
továbbá:
k b .   4 0 0   g   v é k o n y   s z e l e t   h ú s o s ,   f ü s t ö l t   s z a l o n n a
s z e z á m m a g
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A szalonnaszeleteket keresztben kettévágjuk, és 4–4 darabbal kibéleljük a muffintepsi mélyedéseit. A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, hosszában megfelezzük, és a belső, magos részt eltávolítjuk. A zöldséghúst nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a megpucolt vörös- és fokhagymát felaprítjuk. A darált húshoz adjuk a cukkinit, a kétféle hagymát, a szójaszószt, a tojást, belemorzsoljuk a zsemlét, ízesítjük sóval és borssal. Alaposan összedolgozzuk, és a szalonnával bélelt mélyedésekbe adagoljuk. A tetejüket gazdagon meghintjük szezámmaggal, és előmelegített, 180 fokos sütőben 1 órát sütjük. Pár percig pihentetjük, majd a muffinokat óvatosan sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. Visszatesszük a sütőbe, és mindet szép pirosra sütjük. Tetszőleges körettel tálaljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. októberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése