⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 12 db-hoz:
5 0 0 g d a r á l t s e r t é s c o m b
1 k g c u k k i n i
1 n a g y v ö r ö s h a g y m a
1 – 2 g e r e z d f o k h a g y m a
2 e v ő k a n á l s z ó j a s z ó s z
1 t o j á s
1 z s e m l e
s ó
f r i s s e n ő r ö l t f e k e t e b o r s
továbbá:
k b . 4 0 0 g v é k o n y s z e l e t h ú s o s , f ü s t ö l t s z a l o n n a
s z e z á m m a g
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A szalonnaszeleteket keresztben kettévágjuk, és 4–4 darabbal kibéleljük a muffintepsi mélyedéseit. A cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk, hosszában megfelezzük, és a belső, magos részt eltávolítjuk. A zöldséghúst nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a megpucolt vörös- és fokhagymát felaprítjuk. A darált húshoz adjuk a cukkinit, a kétféle hagymát, a szójaszószt, a tojást, belemorzsoljuk a zsemlét, ízesítjük sóval és borssal. Alaposan összedolgozzuk, és a szalonnával bélelt mélyedésekbe adagoljuk. A tetejüket gazdagon meghintjük szezámmaggal, és előmelegített, 180 fokos sütőben 1 órát sütjük. Pár percig pihentetjük, majd a muffinokat óvatosan sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. Visszatesszük a sütőbe, és mindet szép pirosra sütjük. Tetszőleges körettel tálaljuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. októberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése