⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 24 db-hoz:
1 c s o m a g ( 4 0 0 g ) k é s z r e n y ú j t o t t é l e s z t ő s l e v e l e s t é s z t a
a töltelékhez:
1 c s o m a g ( 4 0 g ) v a n í l i a í z ű p u d i n g p o r
2 c s a p o t t e v ő k a n á l v a n í l i á s c u k o r
2 0 0 m l t e j
2 5 0 g t ú r ó
1 0 0 g k a n d í r o z o t t c i t r u s h é j k o c k a
2 e v ő k a n á l v a n í l i a k i v o n a t
a tetejére:
p o r c u k o r
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A pudingporból a vaníliás cukorral és a tejjel a szokott módon sűrű pudingot főzünk. Miután szoba-hőmérsékletűre hűlt, belekeverjük az áttört túrót, a citrushéjkockát és a vaníliakivonatot. A tésztát kiterítjük, szépen elegyengetjük rajta a tölteléket, feltekerjük, és a papírba visszacsomagolva 1/2 órára hűtőbe tesszük. A rudat kicsomagoljuk, 24 egyforma szeletre vágjuk. A felét sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített, 200 fokos sütőben 20–25 perc alatt készre sütjük. Ugyanígy járunk el a többi csigával is. Miután kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése