⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 2–3 személyre:
k b . 4 0 0 g b u r g o n y a
1 g e r e z d f o k h a g y m a
8 0 0 m l t y ú k h ú s l e v e s
k b . 8 0 g r u k k o l a é s t i s z t í t o t t , g y a l u l t s á r g a r é p a v e g y e s e n
1 e v ő k a n á l o l í v a o l a j
s ó
f r i s s e n ő r ö l t t a r k a b o r s
a tálaláshoz:
p i r í t o t t s z a l o n n a k o c k a
r e s z e l t p a r m e z á n s a j t
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, a megpucolt fokhagymát felszeleteljük. A húslevesben mindkettőt puhára főzzük, majd hozzáadjuk a rukkolát és a sárgarépát. 4–5 percig kis lángon forraljuk, a tűzről levéve elkeverjük benne az olajat, és botmixerrel pürésítjük. Pár percig még rotyogtatjuk, közben utánaízesítjük sóval és borssal. Pirított szalonnakockával, sajttal meghintve tálaljuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. szeptemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése