Rukkolás-sárgarépás burgonyakrémleves



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 2–3 személyre:
k b .   4 0 0   g   b u r g o n y a
1   g e r e z d   f o k h a g y m a
8 0 0   m l   t y ú k h ú s l e v e s
k b .   8 0   g   r u k k o l a   é s   t i s z t í t o t t ,   g y a l u l t   s á r g a r é p a   v e g y e s e n
1   e v ő k a n á l   o l í v a o l a j
s ó
f r i s s e n   ő r ö l t   t a r k a   b o r s
a tálaláshoz:
p i r í t o t t   s z a l o n n a k o c k a
r e s z e l t   p a r m e z á n   s a j t
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, a megpucolt fokhagymát felszeleteljük. A húslevesben mindkettőt puhára főzzük, majd hozzáadjuk a rukkolát és a sárgarépát. 4–5 percig kis lángon forraljuk, a tűzről levéve elkeverjük benne az olajat, és botmixerrel pürésítjük. Pár percig még rotyogtatjuk, közben utánaízesítjük sóval és borssal. Pirított szalonnakockával, sajttal meghintve tálaljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. szeptemberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése