Hozzávalók kb. 18 db-hoz:
12,5 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
12,5 dkg porcukor
1 teáskanál vaníliakivonat
1 tojás
25 dkg liszt
1 csipet só
továbbá:
2 kávéskanál azonnal oldódó kávépor
2 kávéskanál cukrozatlan kakaópor
4 kávéskanál céklapor
A vajat az átszitált porcukorral kihabosítjuk. Hozzádolgozzuk a vaníliát és a tojást, majd rászitáljuk a sóval összeforgatott lisztet. Gyors mozdulatokkal nagyjából egyneműsítjük, majd 3 egyforma részre osztjuk. Az egyiket a kávéval és a kakaóval, a másikat a céklaporral gyúrjuk össze, a harmadik világos marad. A tésztacipókat folpakba csomagolva legalább 1/2 órára – de akár 1 éjszakára is – hűtőbe tesszük. Külön-külön mindet kb. 4 mm vékonyra nyújtjuk, a bagoly kiszúróformával szaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A kiszúrt formák tetszőleges részeit kicserélgetjük, így alakítjuk ki a színes kekszeket. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Közben a maradék tésztát néhány mozdulattal tarkára gyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk. A tarka kekszeket is a színeshez hasonlóan sütjük.
A receptet a Cookori.com támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. novemberi számában.