Hozzávalók kb. 38x28 cm-es tepsihez:
1/2 kg cseresznye és meggy vegyesen
4 tojás
25 dkg cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
1,3 dl olaj
36 dkg liszt
1 csomag (12 g) sütőpor
30 dkg natúr joghurt
a tetejére:
porcukor
A gyümölcsöt megmossuk, leszárazzuk, kimagvaljuk, és szűrőben hagyjuk lecsepegni a levét.
A tojást a kétféle cukorral – kézi mixerrel – alaposan kihabosítjuk, krémesítjük, majd belekeverjük az olajat is. Fakanálra váltva óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a sütőporral összeforgatott, átszitált lisztet és a joghurtot. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elegyengetjük, és kirakjuk a cseresznyével és meggyel. Előmelegített, 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Miután kihűlt, porcukorral meghintve, szeletekre vágva tálaljuk.