Cseresznyés-meggyes pite 🍴


Hozzávalók kb. 38x28 cm-es tepsihez:
🍴   1/2 kg cseresznye és meggy vegyesen
🍴   4 tojás
🍴   25 dkg cukor
🍴   1 evőkanál vaníliás cukor
🍴   1,3 dl olaj
🍴   36 dkg liszt
🍴   1 csomag (12 g) sütőpor
🍴   30 dkg natúr joghurt
a tetejére:
🍴   porcukor


A gyümölcsöt megmossuk, leszárazzuk, kimagvaljuk, és szűrőben hagyjuk lecsepegni a levét.
A tojást a kétféle cukorral – kézi mixerrel – alaposan kihabosítjuk, krémesítjük, majd belekeverjük az olajat is. Fakanálra váltva óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a sütőporral összeforgatott, átszitált lisztet és a joghurtot. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elegyengetjük, és kirakjuk a cseresznyével és meggyel. Előmelegített, 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Miután kihűlt, porcukorral meghintve, szeletekre vágva tálaljuk.