⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
2 5 0 m l l a n g y o s v í z
1 k á v é s k a n á l a r a n y b a r n a n á d c u k o r
2 5 g f r i s s é l e s z t ő
3 0 0 g t e l j e s k i ő r l é s ű l i s z t
1 0 0 g t e l j e s k i ő r l é s ű r o z s l i s z t
1 n a g y c s i p e t s ó
2 e v ő k a n á l s z e z á m m a g
2 e v ő k a n á l l e n m a g
2 e v ő k a n á l n a p r a f o r g ó m a g
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A víz felében feloldjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A maradék vizet tálas mixer edényébe öntjük, beleszórjuk a kétféle lisztet és a sót. A felfutott élesztőt is hozzáadjuk, és a dagasztókarral egynemű tésztává dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni. Beledagasztjuk a magvakat, cipóvá formázzuk, és rozsliszttel hintett kelesztőkosárba tesszük. Letakarva 2 órát kelesztjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire fordítjuk. Előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
A receptet a Magosbolt támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. augusztusi számában.