7 dkg rizsliszt
1 l laktózmentes tej
1 teáskanál rózsavíz
5–7 dkg cukor
a tálaláshoz:
pisztácia
eper
A rizslisztet 2-3 dl tejjel, kézi habverővel elkeverjük, a maradék tejet felforraljuk. Hőkiegyenlítéses módszerrel hozzáadjuk a lisztes elegyet, és kis lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük. A tűzről lehúzva elvegyítjük benne a rózsavizet és a cukrot. Tálkákba adagoljuk, és miután szoba-hőmérsékletű lett, néhány órára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt a tetejüket durvára vágott pisztáciával és eperdarabokkal díszítjük.
A receptet a Mizo támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. márciusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése