Hozzávalók kb. 50 db-hoz:
30 dkg liszt
20 dkg jéghideg vaj
20 dkg túró
1 teáskanál só
1 tojás
a töltelékhez:
1 lila hagyma
1 kis üveg (14 dkg) olívabogyó
10 dkg trappista sajt
a tetejére:
1 tojás
5 dkg trappista sajt
Az olívabogyót leszűrjük, a hagymát megpucoljuk, nagyobb cikkekre vágjuk. Késes aprítóban minkettőt ledaráljuk, a sajtot lereszeljük. A lisztet tálas mixer edényébe szitáljuk. Belereszeljük a vajat, morzsásra dolgoztatjuk. Hozzáadjuk az áttört túrót, a sót, a tojást, és egynemű tésztává kevertetjük. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, finoman átgyúrjuk, majd 50x35 cm-esre nyújtjuk. Eloszlatjuk rajta az előkészített tölteléket, és a hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekerjük. 1 cm-es szeletekre vágjuk, mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Lekenjük az enyhén felvert tojással, kevés reszelt sajttal megszórjuk, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 20-22 perc alatt aranyszínűre sütjük.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. januári számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése